Over ons

Het Cocoon mothballing-systeem werd uitgevonden aan het einde van de tweede wereldoorlog om alle apparatuur zoals straaljagers, zeeschepen en anderen te behouden nadat de Tweede Wereldoorlog was geëindigd. Met dit systeem bewaarden ze de apparatuur, maar hielden ze een status gereed om te worden gebruikt. Wanneer machines niet gedurende langere tijd worden gebruikt, moeten ze op een zodanige manier worden opgeslagen dat ze onder andere corrosie kunnen voorkomen. Mothballing biedt daartoe een perfecte oplossing.

Over Cocoon

Wij zijn een klein bedrijf gevestigd in Hoofddorp en we hebben ook onze speciale opslagfaciliteiten in Drachten, waar we reserveonderdelen van LNG-tankers opslaan.

Alexander van der Zee, eigenaar van Cocoon (sinds 2002), heeft zijn wortels in de schilderindustrie. Zijn grootvader had een verffabriek waar zijn vader ook werkte en zo vertrouwd werd met de productie en toepassing van verfgerelateerde producten van jongs af aan. Toen de kans kwam om cocon producten aan te bieden, greep hij die kans aan om nieuwe applicaties voor de technologie verder te ontwikkelen.

Ons bedrijf bestaat al sinds 1972, wat betekent dat we een bekende partij zijn, vooral in de farmaceutische sector. We merken dat architecten niet altijd denken aan ons voor gevelbekleding. Dat is iets dat we moeten veranderen, omdat Cocoon weerbestendig is, perfect toepasbaar op elke organische vorm en heeft een extreem laag gewicht
– Alexander van der Zee –

Cocoon’s werkwijze

Bij vliegtuigen is de buitenhuid van zeer groot belang. Een vliegtuig gaat dan ook in zijn geheel ‘in de mottenballen’, inclusief de motoren, de elektronische apparatuur en alle andere systemen!

In 1960 zijn in Den Helder de eerste mijnenvegers volgens het Cocoon Mothballing System geconserveerd. In 1976 werden deze schepen gedeconserveerd en – na een normale check-up van de apparatuur zoals ook plaatsvindt wanneer een schip bijvoorbeeld drie maanden uit de vaart is geweest is – weer in gebruik genomen. Gedurende de conservatietijd van 16 jaar werd aan het gehele geconserveerde gedeelte, inclusief de aan dek opgestelde nautische en bewapeningsapparatuur, geen onderhoud gepleegd. De methode bleek zo succesvol dat sindsdien regelmatig mijnenbestrijdingsvaartuigen ‘in de mottenballen’ worden gezet.

Deze bedrijven gingen u voor:

De juiste look en feel

Alexander: “Misschien geeft mij dat de meeste energie: aan de tekentafel zitten, meedenken met anderen totdat we de perfecte oplossing hebben gevonden. Ik ben een gelukkig persoon als we het ontwerp van een architect, aannemer en uiteindelijk de klant de juiste look & feel kunnen geven door ons product toe te passen.”

Vraag een offerte aan

Cocoon biedt de oplossing

Voorkom corrosie en schimmels met de naadloze conservering door het Cocoon Mothballing System. Ook zorgt Cocoon ervoor dat uw ruimtes voldoen aan hygiëne eisen en luchtdichtheid.

Wat doet Cocoon

h

Revolutionaire coating

N

Naadloos resultaat

Zeer lange levensduur

Kostenefficiënt

Vrijblijvende brochure

Vraag een offerte aan

Cocoon bied de oplossing

Voorkom corrosie en schimmels met de naadloze conservering door het Cocoon Mothballing System. Ook zorg Cocoon ervoor dat uw ruimtes voldoen aan hygiëne eisen en luchtdichtheid.

Profiteer van de volgende voordelen

Bestand tegen temperaturen van -35°C – +72°

De coating is weerbestendig. 200% elastisch. Luchtdicht. Voegloos met een lange levensduur

Zeer efficiënte en kostenbesparende oplossing op lange termijn

Ons product is al meer dan 80 jaar beproefd en getest

Een lineair afnemende garantie mogelijk tot 10 jaar

Geen beperking in te behandelen oppervlak

Over Cocoon Holland B.V.

“Wij zijn gevestigd in Hoofddorp. Daarnaast hebben we ook onze speciale opslagfaciliteiten in Drachten, waar we reserveonderdelen van LNG-tankers opslaan.”.

Alexander heeft zijn wortels in de schilderindustrie. Zijn grootvader had een verffabriek waar zijn vader ook werkte en zo vertrouwd werd met de productie en toepassing van verf gerelateerde producten van jongs af aan. Toen de kans kwam om cocon producten aan te bieden, greep hij die kans aan om nieuwe applicaties voor de technologie verder te ontwikkelen.

Alexander van der Zee

Eigenaar Cocoon Holland B.V.