Duurzame gevelbekleding

De perfecte overbrugging van bouwscheuren en aansluitingen tussen verschillende bouwmaterialen aan uw gevel

Duurzame gevelbekleding voor unieke gevels: Is uw gevel klaar voor de toekomst?

In de moderne architectuur zien we steeds vaker gevels met afwijkende vormen en open structuren. Hoewel ze esthetisch aantrekkelijk zijn, kunnen ze een uitdaging vormen als het gaat om bekleding.

Traditionele gevelbekledingsmaterialen zijn vaak niet flexibel genoeg om deze unieke structuren te accommoderen, wat kan leiden tot een compromis in zowel design als functionaliteit.

Het niet kiezen van de juiste gevelbekleding kan leiden tot tal van problemen. Onjuiste bekleding kan de levensduur van de gevel verkorten, wat resulteert in frequente reparaties en vervangingen.

Dit kan niet alleen kostbaar zijn, maar het is ook niet duurzaam. Bovendien kan een slecht beklede gevel leiden tot energieverlies, wat resulteert in hogere energierekeningen en een grotere ecologische voetafdruk.

Cocoon gevelbekleding

Voorbeelden van afgeronde projecten

Duurzame gevelbekleding

O.T. Theater in Rotterdam

Adam-toren-noord duurzame gevelbekleding

A’DAM Toren

Cocoon gevelbekleding 02

Duurzame gevelbekleding voor unieke gevels

Gelukkig is er een oplossing: duurzame gevelbekleding speciaal ontworpen voor gevels met een open structuur en afwijkende vormen. Deze innovatieve bekledingsmaterialen zijn flexibel, duurzaam en energie-efficiënt. Ze zijn ontworpen om de unieke vormen van moderne gevels te volgen, terwijl ze tegelijkertijd bescherming bieden tegen de elementen en helpen bij het isoleren van het gebouw.

De Cocoon gevelbekleding is dankzij zijn unieke eigenschappen uitermate geschikt als gevelbekleding voor gevels met een open structuur en afwijkende vormen.

De flexibiliteit van onze duurzame gevelbekleding zorgt voor een perfecte overbrugging van bouwscheuren en aansluitingen tussen verschillende bouwmaterialen.

Benieuwd naar de verschillende toepassingen van Cocoon duurzame gevelbekleding? Wilt u meer informatie over onze producten en of diensten?

Vraag hieronder de brochure aan. Is de urgentie hoog en wilt u op korte termijn een duurzame gevel? Neem dan direct contact op via de onderstaande button.

Deze bedrijven gingen u voor:

Profiteer van de volgende voordelen

Bestand tegen temperaturen van -35°C – +72°

De coating is weerbestendig. 200% elastisch. Luchtdicht. Voegloos met een lange levensduur

Zeer efficiënte en kostenbesparende oplossing op lange termijn

Ons product is al meer dan 80 jaar beproefd en getest

Een lineair afnemende garantie mogelijk tot 10 jaar

Geen beperking in te behandelen oppervlak

Over Cocoon Holland B.V.

“Wij zijn gevestigd in Hoofddorp. Daarnaast hebben we ook onze speciale opslagfaciliteiten in Drachten, waar we reserveonderdelen van LNG-tankers opslaan.”.

Alexander heeft zijn wortels in de schilderindustrie. Zijn grootvader had een verffabriek waar zijn vader ook werkte en zo vertrouwd werd met de productie en toepassing van verf gerelateerde producten van jongs af aan. Toen de kans kwam om cocon producten aan te bieden, greep hij die kans aan om nieuwe applicaties voor de technologie verder te ontwikkelen.

Alexander van der Zee

Eigenaar Cocoon Holland B.V.

Cocoon gevelbekleding 07

Wat is duurzame gevelbekleding? 

Duurzame gevelbekleding is gevelbekleding die met een milieuvriendelijke aanpak en met materialen van natuurlijke oorsprong worden bevestigd en een duurzame levensduur hebben.

Zoekt u een duurzaame oplossing voor rondom een gebouw, die tevens bestand is tegen zeer uiteenlopende weersinvloeden, dan komen we graag met u in gesprek.

Cocoon hecht op bijna alle bouwmaterialen met uitzondering van bepaalde RVS soorten en heeft een mindere hechting op PE materialen.

 

Hoe draagt duurzame gevelbekleding bij aan energie-efficiëntie?

Duurzame gevelbekleding draagt op verschillende manieren bij aan de energie-efficiëntie van een gebouw:

* Thermische Isolatie: Duurzame gevelbekleding helpt de thermische isolatie van een gebouw te verbeteren. Door het verminderen van warmteverlies in de winter en warmtetoename in de zomer, helpt het de behoefte aan verwarming en koeling te verminderen. Dit leidt tot een lager energieverbruik en dus lagere energiekosten.

* Luchtdichtheid: Goed ontworpen en geïnstalleerde gevelbekleding kan de luchtdichtheid van een gebouw verbeteren. Dit vermindert tocht en ongewenste luchtinfiltratie, wat bijdraagt aan een stabielere en efficiëntere binnentemperatuur.

* Reflectie van Zonlicht: Sommige duurzame gevelbekledingsmaterialen, zoals bepaalde metalen of lichtgekleurde oppervlakken, kunnen zonlicht reflecteren en daardoor de opwarming van het gebouw verminderen. Dit is vooral voordelig in warmere klimaten waar airconditioning een aanzienlijk deel van de energieconsumptie uitmaakt.

* Gebruik van Hernieuwbare Materialen: Duurzame gevelbekleding maakt vaak gebruik van hernieuwbare materialen zoals gerecycled kunststoffen. Dit vereist over het algemeen minder energie om te produceren dan traditionele bouwmaterialen, wat bijdraagt aan een lagere algehele koolstofvoetafdruk van het gebouw.

* Duurzaamheid op Lange Termijn: Duurzame gevelbekleding is vaak ontworpen om lang mee te gaan en vereist minder onderhoud. Dit betekent dat er minder vaak materialen vervangen hoeven te worden, wat leidt tot minder grondstofverbruik en energieverspilling over de levensduur van het gebouw.

*Integratie met Energieopwekkende Systemen: In sommige gevallen kan duurzame gevelbekleding worden geïntegreerd met systemen zoals zonnepanelen, wat bijdraagt aan de energie-efficiëntie van het gebouw door hernieuwbare energie op te wekken.

Wat zijn de voordelen van duurzame gevelbekleding ten opzichte van traditionele materialen?

Duurzame gevelbekleding biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele materialen, zowel op milieugebied als in termen van prestaties en kosten op lange termijn:

 1. Milieuvriendelijkheid:

  • Hernieuwbare Bronnen: Duurzame gevelbekleding wordt vaak gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals  gerecyclede kunststoffen.
  • Lagere CO2-Uitstoot: De productie van duurzame materialen heeft over het algemeen een lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met traditionele materialen zoals nieuw hout of niet-recyclebare kunststoffen.
  • Energiebesparing: Door betere isolatie-eigenschappen kan duurzame gevelbekleding bijdragen aan een lager energieverbruik in gebouwen.
 2. Duurzaamheid en Levensduur:

  • Lange Levensduur: Duurzame gevelbekleding is vaak ontworpen om lang mee te gaan, wat betekent dat het minder vaak vervangen hoeft te worden.
  • Weerbestendigheid: Onze duurzame materialen zijn bestand tegen weersinvloeden zoals UV-straling, vocht, en temperatuurschommelingen.
 3. Onderhoud en Kosten:

  • Lager Onderhoud: Duurzame gevelbekleding vereist vaak minder onderhoud dan traditionele materialen, wat kan leiden tot lagere langetermijnkosten.
  • Kostenbesparing: Hoewel de initiële kosten soms hoger kunnen zijn, kunnen de lagere onderhoudskosten en langere levensduur op lange termijn kostenbesparend zijn.
 4. Esthetiek en Veelzijdigheid:

  • Moderne Uitstraling: Duurzame gevelbekleding is beschikbaar in diverse stijlen en afwerkingen, passend bij moderne architectonische ontwerpen.
  • Veelzijdigheid: Geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van residentiële tot commerciële gebouwen.
 5. Gezondheid en Veiligheid:

  • Geen Schadelijke Emissies: Veel duurzame gevelbekledingsmaterialen bevatten geen schadelijke chemicaliën of emissies, wat beter is voor de gezondheid van de bewoners.
  • Brandveiligheid: Cocoon biedt duurzame materialen met verbeterde brandveiligheidseigenschappen.
 6. Recyclebaarheid:

  • Einde Levensduur: Aan het einde van hun levensduur kunnen veel duurzame gevelbekledingsmaterialen worden gerecycled of hergebruikt, wat bijdraagt aan een circulaire economie.
Hoe kies ik de juiste duurzame gevelbekleding voor mijn project?

Bepaal de Doelstellingen van Uw Project:

 • Esthetiek: Overweeg hoe de gevelbekleding eruit zal zien en of deze past bij de architectonische stijl van het gebouw.
 • Duurzaamheid: Zoek naar materialen die lang meegaan en weinig onderhoud vereisen.
 • Milieu-impact: Kies materialen met een lage ecologische voetafdruk, zoals gerecyclede, hernieuwbare of lokaal geproduceerde opties.

Onderzoek Beschikbare Materialen:

 • Hout: Zoek naar duurzaam geoogst hout of gerecycled hout. Overweeg behandeld hout voor extra duurzaamheid.
 • Metaal: Metalen zoals aluminium of gerecycled staal kunnen duurzaam en onderhoudsarm zijn.
 • Composietmaterialen: Deze kunnen bestaan uit een mix van gerecyclede kunststoffen en houtvezels en bieden vaak een goede balans tussen duurzaamheid en esthetiek.
 • Natuursteen of Baksteen: Deze materialen zijn duurzaam, maar kunnen zwaar zijn en een grotere structurele ondersteuning vereisen.

Overweeg de Lokale Klimaatomstandigheden:

Kies materialen die geschikt zijn voor het lokale klimaat, zoals vochtbestendigheid in regenachtige gebieden of UV-bestendigheid in zonnige regio’s.

Evalueer de Energie-efficiëntie:

Overweeg hoe de gevelbekleding de thermische prestaties van het gebouw zal beïnvloeden. Sommige materialen bieden betere isolatie dan andere.

Begrijp de Onderhoudsvereisten:

Kies voor materialen die weinig onderhoud vereisen en bestand zijn tegen slijtage, verkleuring en schade door weersinvloeden.

Budgetoverwegingen:

Houd rekening met zowel de initiële kosten als de langetermijnkosten, inclusief onderhoud, reparatie en eventuele vervanging.

Voorkom corrosie met Cocoon

Mothballing biedt de oplossing

Voorkom corrosie en schimmels met de naadloze conservering door het Cocoon Mothballing System. Ook zorgt Cocoon ervoor dat uw ruimtes voldoen aan hygiëne eisen en luchtdichtheid.

Voordelen Cocoon

h

Revolutionaire coating

N

Naadloos resultaat

Zeer lange levensduur

Kostenefficiënt

Vrijblijvende brochure

Voorkom corrosie met Cocoon

Mothballing bied de oplossing

Voorkom corrosie en schimmels met de naadloze conservering door het Cocoon Mothballing System. Ook zorg Cocoon ervoor dat uw ruimtes voldoen aan hygiëne eisen en luchtdichtheid.

Duurzame onderhoudsvrije gevelbekleding 

Wij maken bij deze ecologische gevelbekleding gebruik van een unieke webmethode. Met deze methode kunnen materialen met zeer open structuren (gasbeton en isolatiemateriaal) poriënvrij worden gecoat.

Bovendien zorgt de flexibiliteit van deze duurzame gevelbekleding voor een perfecte overbrugging tussen bouwscheuren, aansluitingen e.d. en alle mogelijke overspanningen tussen verschillende bouwmaterialen. De coating van Cocoon is naadloos en tevens weer- en waterbestendig. Bovendien is de coating verkrijgbaar in vrijwel elke gewenste kleur!

Benieuwd naar de voordelen van Cocoon duurzame gevelbekleding? Neem contact op en laat u overtuigen door de mogelijkheden!

Bescherm uw gevel nu met een duurzame gevelbekleding

Wilt u een duurzame, flexibele en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor uw uitdagende gevel?

Onze unieke webmethode biedt de oplossing die u zoekt. Bescherm uw investering en geef uw gebouw de uitstraling die het verdient.

Heeft u nog enkele vragen over duurzame gevelbekleding van Cocoon Holland BV?

Onze medewerkers staan u graag uitgebreid te woord over de mogelijkheden!

Voor een antwoord op uw vragen kunt u contact opnemen met telefoonnummer 020 68 67 808.

Duurzame gevelbekleding regelt u bij Cocoon Holland BV!

Meer weten?

Alle voordelen, toepassingen en specificaties op een rij.
Vraag nu gratis en vrijblijvend de brochure aan en ontvang hem direct in uw mail