Projecten

Bekijk een aantal projecten die door Cocoon Holland zijn uitgevoerd.

Meer weten?

Alle voordelen, toepassingen en specificaties op een rij.
Vraag nu gratis en vrijblijvend de brochure aan en ontvang hem direct in uw mail

Toepassingen

Voor de meeste toepassingen van het Cocoon Mothballing System is het niet nodig de installaties te demonteren. Het Cocoon Mothballing System kan ter plaatse worden aangebracht op elke machine of elk apparaat. Wereldwijd wordt bij tal van organisaties het Cocoon Mothballing System gebruikt.

  • Departementen van defensie van diverse landen.
  • Petrochemische industrie, o.a. Shell, Esso en DSM.
  • Internationale luchtvaartindustrie, o.a. Fokker en KLM.
  • Rederijen, o.a. Shell Tankers, Nedlloyd, M.I.S.C. en Petronas.
  • Aannemers van haven- en baggerwerken.
  • Offshore-industrie, o.a. NAM en Clyde.
  • Scheepswerven.
  • Machinefabrieken.
  • Zware industrie, o.a. Corus, Hoek Loos en DSM.
  • Praktijkvoorbeelden

Vliegtuigen en schepen

Bij vliegtuigen is de buitenhuid van zeer groot belang. Een vliegtuig gaat dan ook in zijn geheel ‘in de mottenballen’, inclusief de motoren, de elektronische apparatuur en alle andere systemen!

Voor schepen ligt dat anders. Hier zorgen wij dat het binnenste van het schip hermetisch afgesloten wordt – dus de machinekamer, accommodatie, dekhuizen alsmede de schoorsteen en luchtkokers. Daarnaast wordt de dekapparatuur apart ingekapseld. Het Cocoon Mothballing System wordt zo toegepast dat op ieder moment de toegang tot het interieur van het schip c.q. object mogelijk blijft zonder verstoring van het conserveringssysteem.

In 1960 zijn in Den Helder de eerste mijnenvegers volgens het Cocoon Mothballing System geconserveerd. In 1976 werden deze schepen gedeconserveerd en – na een normale check-up van de apparatuur zoals ook plaatsvindt wanneer een schip bijvoorbeeld drie maanden uit de vaart is geweest is – weer in gebruik genomen. Gedurende de conservatietijd van 16 jaar werd aan het gehele geconserveerde gedeelte, inclusief de aan dek opgestelde nautische en bewapeningsapparatuur, geen onderhoud gepleegd. De methode bleek zo succesvol dat sindsdien regelmatig mijnenbestrijdingsvaartuigen ‘in de mottenballen’ worden gezet.

Voorkom corrosie met Cocoon

Mothballing bied de oplossing

Voorkom corrosie en schimmels met de naadloze conservering door het Cocoon Mothballing System. Ook zorg Cocoon ervoor dat uw ruimtes voldoen aan hygiëne eisen en luchtdichtheid.

Wat doet Cocoon

h

Revolutionaire coating

N

Naadloos resultaat

Zeer lange levensduur

Kostenefficiënt

Vrijblijvende brochure

A small selection from our references.