Projects

Blog

Cocoon Holland werd ingeschakeld door ingenieursbedrijf Takenaka voor opdrachtgever Sekisui uit Japan, een toonaangevende leverancier van hoogwaardige technische thermoplasten in Limburg. Een opdrachtgever van een ander groot project had Cocoon bij hen aangedragen. Het probleem met het afdichten van de gevelafvoeringen kon volgens hen het beste met de oplossing van Cocoon verholpen worden. Daar hadden ze helemaal gelijk in.

Een oplossing voor het afdichten van alle gevelafvoeringen

Sekisui had een probleem met het afdichten van hun gevelafvoeringen en kabels. Ze wisten niet hoe ze dat zelf voor elkaar konden krijgen. Totdat ze van een andere opdrachtgever de naam Cocoon Holland doorkregen en van de bijbehorende werkzaamheden hoorden.

Uiteraard had Cocoon Holland met de befaamde spuitbare Cocoon PVC een passende oplossing voor het probleem van Sekisui. Vanaf augustus 2019 is er gestart met dit project en momenteel zijn we nog volop bezig met diverse afdichtingswerkzaamheden bij Sekisui in Heerlen.

Uitdaging: het gasdicht maken van een blusruimte

Bij een ruimte op de tweede verdieping kwamen de spuiters van Cocoon Holland voor een grote uitdaging te staan bij een blusruimte. Jed Lee, technische medewerker bij Cocoon vertelt: ‘’Er was een opening naar een betonnen vloer. Hier liepen wel een stuk of 18 leidingen doorheen. Die leidingen hadden ook nog eens allemaal een andere afmeting. En het gat zelf was 3,20 meter lang en 55 cm breed. Dit gat moest volledig gasdicht gemaakt worden. Het betrof immers een blusruimte.

Ze dachten dat niemand dat gat in de vloer op de juiste manier dicht zou kunnen krijgen. Wij wilden de uitdaging wel aangaan om dat voor elkaar te krijgen. In zeer korte tijd hebben we het gat gedicht door het af te plakken en vervolgens dicht te spuiten met de Cocoon oplossing.

Daarna kreeg het gedeelte op de vloer nog een rode markering, met een waarschuwingssticker op de wand om er niet op te lopen. Zo kan het krachtige spuitwerk voor zeer lange tijd zijn functie blijven vervullen op een veilige en efficiënte manier.’’ 

Van een twee weken durend project naar een doorlopend project

Met een team van twee medewerkers wordt er ook nu nog volop gewerkt aan dit project. Toen er in augustus gestart werd, zou het in eerste instantie gaan om werkzaamheden van twee weken.

Echter, zijn we momenteel nog steeds bezig met het dichten van kabels en doorvoeringen bij de gigantische fabriek en de verschillende gebouwen van het bedrijf.

Een tevreden opdrachtgever die er in de afgelopen maanden steeds opnieuw achter kwam dat het Cocoon product boven verwachting is. Ook voor 2020 staan er nog werkzaamheden voor een nieuw gebouw van Sekisui op de planning. Een project waar we naar verwachting nog veel over zullen gaan horen.