Blog

Net bij Cocoon maar nu al werkzaam voor grote (vertrouwelijke) projecten

We stellen de nieuwste werknemer van Cocoon graag even voor. Robert Lee is 61 jaar en werkt sinds kort als leerling spuiter bij Cocoon. In een korte tijd heeft hij al werkzaamheden uitgevoerd voor verschillende grote projecten. Na het stellen van een aantal vragen, komen we er al snel achter wat hij van zijn nieuwe baan vindt: ‘’Het werken als spuiter is een totaal nieuwe ervaring en een echte uitdaging.’’ 

Even voorstellen: Robert Lee

Robert Lee, de nieuwste aanwinst van Cocoon, is vanuit Engeland naar Nederland gekomen. In zijn loopbaan heeft hij al een heel traject afgelegd en diverse dingen op werkgebied gedaan. Zo heeft hij 8 jaar als bovenleidingmonteur in Engeland gewerkt en 20 jaar op de vrachtwagen gereden bij een koeriersdienst. Een paar maanden geleden is hij bij Cocoon terechtgekomen, als technicus. Het bijzondere is misschien wel dat hij via zijn zoon binnen is gekomen, die ook werkzaam is bij Cocoon.

Ondanks zijn levens- en werkervaring, gaat er bij Cocoon een hele nieuwe wereld voor hem open. ‘’Het werken als spuiter is een totaal nieuwe ervaring en een echte uitdaging.’’ Dat komt vooral doordat hij tot voor kort totaal geen ervaring had met de werkzaamheden van Cocoon. Het repareren van bovenleidingen of het bezorgen van goederen is natuurlijk totaal anders dan aan de slag gaan met een spuitpistool om openingen en/of gaten te overbruggen en te dichten.

Als leerling spuiter moet Robert alles nog van de basis af leren. Een cursus is voor dit werk niet aan de orde en in de afgelopen drie maanden heeft hij daarom al veel praktijkervaring opgedaan. Zijn meer ervaren collega’s hebben hem daarin goed geholpen.

Werken voor het Amsterdome project en een bijzondere missie in België

Robert is de afgelopen tijd al betrokken geweest bij een aantal mooie Cocoon projecten. In België heeft hij gedurende de eerste 5 a 6 weken werkervaring opgedaan. Hij heeft zich onder andere bezig gehouden met een doorlopend project met leidingwerk. Zijn werkzaamheden bestonden uit het waterdicht maken van kabels. Omdat dit een ‘vertrouwelijk’ project bij een datacentrum is, kon Robert niet al te diep op zijn werkzaamheden ingaan. Wel kon hij vertellen dat hij de werkzaamheden volledig vanaf de basis oppakte en alles stap voor stap heeft moeten leren van zijn collega’s. En dat bevalt hem wel: ‘’Het leerproces is hartstikke interessant.’’

Ook in het uiterste puntje van Nederland, Heerlen, voerde Robert werkzaamheden uit in opdracht van een Japans bedrijf. Hij moest kabels coaten en dichtmaken.

Een ander project waar Robert zich de afgelopen tijd mee bezighield was het Amsterdome project. Dit is één van de projecten waar Cocoon erg trots op is. Het Amsterdome was voorheen bekend als Aviodome. Het Aviodome is volledig herbouwd met gerecyclede materialen en hierna omgedoopt tot Amsterdome. Het is nu de eerste ronde eventlocatie in Nederland. Cocoon was verantwoordelijk voor de naad afdichting van het prachtige, zelfdragende dak. Na een lekkage was er nog wat extra reparatiewerk nodig. Dit reparatiewerk bij het Amsterdome project nam ongeveer twee weken in beslag. Robert hield zich bezig met het dichtspuiten van de ontstane gaten met Cocoon coating. Hierdoor kon de lekkage volledig verholpen worden.

Wat wordt het volgende grote Cocoon project?

Wat zijn volgende grote project wordt, weet Robert nu nog niet. Dat is een beetje afhankelijk van de planning. Maar juist het verrassende aspect en de afwisseling van projecten en werkzaamheden maakt het werken voor Cocoon bijzonder. ‘’Je hebt steeds weer te maken met nieuwe regels en anders mensen. Ik heb heel veel zin om mij de komende tijd verder te ontwikkelen en om nieuwe dingen in de praktijk te leren.’’