Projects

Blog

Dat is in veel gevallen waar, mits het product op de juiste manier en onder geschikte condities wordt geconserveerd. Dat is precies wat Cocoon Holland BV doet.

Hoe werkt het systeem?

Er is een steeds grotere vraag naar LNG opslag. In Drachten is een locatie ontwikkeld waar objecten in een hal worden opgeslagen. De binnenruimte is voorzien van een Cocoon wand- en plafondsysteem en wordt op een constante luchtvochtigheid van 38% gehouden. De opgeslagen onderdelen blijven in goede conditie omdat bij deze luchtvochtigheid geen schimmels of roest kan ontstaan. Omdat in de hal de luchtvochtigheid zeer constant wordt gehouden is het mogelijk diverse elektronische apparatuur voor een lange periode te bewaren. Die techniek is ook toepasbaar voor grotere objecten die op een opslagterrein bewaard worden. Op het buitenterrein in Drachten worden grote objecten, zoals scheeps- en vliegtuigonderdelen, op stalen platen geplaatst. Daarna wordt een luchtdichte beschermlaag aangebracht met een ontluchtingssysteem waar aan de ene kant droge lucht onder de huid wordt ingeblazen en aan de andere kant is een ventiel waar de overtollige lucht wordt uitgeblazen. De stalen ondergrond zorgt ervoor dat er geen vocht van onderaf bij kan komen en dat het object niet verzakt.

Meerdere toepassingen

Cocoon wand- en plafondafwerking is een product dat zorgt voor een stofvrije en hygiënische werkruimte, bijvoorbeeld voor onderzoeksruimten en operatiekamers. De elastische en naadloze muurafwerking zijn eenvoudig schoon te houden. Eventuele scheuren in muren en vloeren worden hierdoor permanent afgedekt zodat invloeden van buitenaf geen kans meer krijgen. Het product beschikt over de juiste eigenschappen om een ruimte goed af te dichten. Het materiaal is flexibel en in meerdere kleurschakeringen aan te brengen. Het is water- en luchtdicht zodat schimmels geen kans hebben zich te nestelen.

Cocoon als gevel- of dakbekleding

Cocoon is een kunststof spuitmateriaal waarmee open structuren zoals gasbeton of ander isolatiemateriaal kunnen worden gecoat zodat er een onderhoudsvrije en duurzame gevelbekleding ontstaat. Dezelfde techniek is ook bruikbaar als dakbekleding. Het dak wordt dan voorzien van een waterwerende coating. Beide productlijnen zijn in meerdere kleuren leverbaar. De producten zijn flexibel in gebruik maar ook veilig en duurzaam.

 

Onze projecten

  • In maart 2019 wordt gestart met een uitdagend project in Frankrijk. De upper en lower cilinder van de ITER-kernfusiereactor moeten worden geconserveerd voor een minimale periode van vijf jaar. Op 25 maart is begonnen met het conserveren van de cryostatcilinders.
  • Voor Google is Cocoon preferred supplier als afdichter voor datacentra. Het zogenaamde mothballing systeem zorgt ervoor dat ongedierte en schimmels het centrum niet kunnen bereiken.