Projects

Blog

Op een kunstmatig eiland voor de kust van Kuweit worden speciale explosievrije hallen gebouwd. Het bouwbedrijf uit Moerdijk liep er echter tegenaan dat bepaalde constructieonderdelen door de werkvloer heen kwamen. En je raadt het al: Cocoon had daar uiteraard een oplossing voor. Lees verder om te weten hoe we het aangepakt hebben.

De constructieonderdelen – stalen kolommen – kwamen door het dak heen. Daardoor was de constructie niet meer dicht en moest er door het bouwbedrijf gezocht worden naar een oplossing om de ruimte weer hermetisch dicht te maken. Gas- en luchtdicht was de eis. Verschillende opties werden afgewogen maar uiteindelijk werd er gekozen voor de naad- en doorvoerafdichting van Cocoon.

Deze keer niet zomaar een locatie

De omstandigheden waarin de naad- en doorvoerafdichting uitgevoerd moest worden, waren dit keer bijzonder. In Kuweit, op een dak, in een kruipruimte van 60 cm hoog en in 48 graden. De werkzaamheden werden iets buiten Kuweit stad uitgevoerd, op een tijdelijk bouwterrein. Na anderhalve week werken was de ruimte weer hermetisch afgesloten en konden de hallen per schip verplaatst worden naar het kunstmatige productie-eiland.