Projects

Blog

Het werk bij Iter is begonnen! Op dit moment zitten we in de opstartfase, waarin we de Cocoon folies om de lagere cilinder van cryostat bevestigen. 

Dit is de eerste fase van de zogenaamde gigantische Thermos, die uiteindelijk de Iter tokamak zal omhullen. Met zijn 12 meter hoog vertegenwoordigt dit deel één derde van het totale gewicht van de Iter machine. 
 
Nu we eenmaal bezig zijn met deze enorme klus, is de omvang van de constructie duidelijk te merken. Het vergt veel berekening, planning, inzicht, teamwork en werken op hoogte om het werk te kunnen realiseren: duidelijk geen klus voor de beginners! In deze fase zijn we bezig met het inwikkelen van de cryostat met onze Cocoon folie, waarna het ingesprayd kan worden met de Cocoon ‘huid’. Deze synthetische huid vormt en beschermt de lagere cilinder tegen het weer, vocht en stof. Door de tweede huid, wordt de zuurstof opgesloten waardoor het continu circuleert en de luchtvochtigheid stabiel blijft rond de 38% procent. Wanneer de luchtvochtigheid beneden de 38% is, ontstaat er geen corrosie en blijft de kwaliteit gewaarborgd. 
Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter

Ons team had na het opleveren van de klus nog wat tijd over voor ontspanning en recreatie, te midden in de mooie omgeving van de Provence. Naast werken hebben we ook nog even kunnen genieten van wat vrije tijd op deze prachtige plek.

Wil je meer lezen over dit project? Lees dan onderstaande blogberichten.

Update 1   Update 2

Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter
Cocoon mothballing project iter