Projects

Blog

Project GRS one. Zo noemen we ‘m in de wandelgangen van Cocoon. De naad- en doorvoerafdichting van het datacenter in Eemshaven was dusdanig goed bevallen dat wij werden aangeraden en zodoende ook in Engeland aan de slag mochten. Zo gezegd, zo gedaan en dus staken we bepakt en bezakt de Noordzee over.

Project GRS one: esthetiek belangrijk

Cocoon mocht aan de slag voor Galliford Try UK. Zij hebben een groot datacenter staan in Hemel Hempstead, Engeland. Hun vraag was simpel: dicht de openingen van de kabels in de staalconstructie af en zorg voor een esthetisch goede afwerking. Een plukje van kabels wat van buiten naar binnen gaat zorgt voor een groot gat in de constructie en dat geeft kans op lucht, vocht en ongedierte. Met een gedegen naad- en doorvoerafdichting los je dat op.

Maar een goede naad- en doorvoerafdichting, hoe doe je dat? Lees daarover meer in ons eerdere blogartikel. Bij dit datacenter in Hemel Hempstead, zat de uitdaging ‘m vooral in het esthetische. Het gat waardoor de kabels gaan, goed afdichten is één ding. Maar dit mooi doen, is een tweede.

Twee fasen, twee mannen, zes weken

Twee mannen van Cocoon zijn zes weken bezig geweest met dit grote project. We hebben Project GRS one opgedeeld in twee fasen. We zijn begonnen met het waterbestendig afwerken van de betonconstructie. De tweede fase bestaat uit het aanleggen van de metalen gevelbeplating, zodat er een luchtdichte en naadloze afwerking gerealiseerd kan worden zonder lekkage.

Inmiddels kunnen we melden dat dit project succesvol is afgerond en ook dit datacenter beschermd is tegen lucht, vocht en ongedierte. En daarnaast ziet het er ook nog eens netjes uit. Mission accomplished.

Meer weten over Cocoon?

Wil je meer weten over wat Cocoon allemaal doet? Lees ook onze andere blogs waarin we meer vertellen over onze projecten. Bijvoorbeeld project Iter, het Aviodrome en de hoogspanningsmasten langs de A9. Kunnen we jou ergens bij helpen? Neem contact met ons op!