Projects

Blog

Het was 4 juni 2018 toen we begonnen met de start van het project Amsterdome. Gemist waar het over gaat? Lees dan ons eerdere blogbericht. In het kort: zes kilometer lange naadafdichting op zo’n 23 meter hoogte voor de oude koepel van het Aviodome.

Dezelfde jongens die ook al in de hoogspanningsmasten langs de A9 hingen, hebben ook nu weer hun skills ingezet bij dit project. Opgeleid door Rope Access en goed gezekerd hingen ze aan de koepel van het oude vliegtuigmuseum.

Het einde komt in zicht

Zes kilometer lang naden afdichten vereist een goede voorbereiding. Maar die goede voorbereiding zorgt er nu wel voor dat de werkzaamheden soepel verlopen. Onze vier mannen hangen al een tijdje dag in en dag uit in de touwen van Rope Access. De Nederlandse weersomstandigheden maken het niet makkelijker: de zon weerkaatst op het aluminium en dat zorgt voor slecht zicht.

Nog zo’n tweeënhalve week en dan kunnen we met trots zeggen dat de koepel van het oude Amsterdom klaar is wat betreft de naadafdichting. Daarna kan de koepel verder gereed gemaakt worden om te fungeren als vergaderlocatie.

Lees meer over de projecten van Cocoon

Naast het Amsterdome-project is Cocoon druk met nog veel meer projecten. Lees ook onze andere blogs: bijvoorbeeld over project Iter, over hoe een onderdeel er na 30 jaar conserveren uitziet en waarom we op 70 meter hoogte hangen.